Zupka jest naprawdę treściwa i sycąca. Jak ktoś lubi zupy typu meksykańska czy gulaszowa to i ta powinna mu smakować.
Składniki:
- 0,5 kg mięsa (najlepsza jest wołowina, ale może to być też np łopatka czy karkówka)
- duża cukinia
- duża cebula
- świeża czerwona papryka
- 150g fasolki szparagowej (wcześniej ugotowanej al dente)
- puszka pomidorów
- dwie szklanki soku pomidorowego
- 4 ząbki czosnku
- garść natki pietruszki
- sól i pieprz cayenne
- oregano
Przygotowanie:
Łączymy ze sobą pokrojone i podduszone wcześniej mięso, paprykę, cukinię, cebulę. Dolewamy sok pomidorowy i pomidory z puszki. Dusimy wszystko ok 30 minut. Następnie dodajemy fasolkę i doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i dusimy jeszcze 20 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz