Składniki:
- ok 1 kg filetów ulubionej ryby
- 2-3 cebule
- 0,5 kg pieczarek
- 150g żółtego sera
- 1 brokuł
- śmietanka kremówka 30% (ok150-200ml)
- mąka, sól, cytryna (do przyprawienia ryby)
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w talarki i takie podsmażamy na patelni. Wykładamy nią dno naczynia żaroodpornego. Podobnie kroimy pieczarki i również wrzucamy na patelnię aż odparuje z nich woda i wykładamy kolejną warstwę do naczynia. Przyprawione filety obtaczamy delikatnie w mące i chwilkę podsmażamy. Następnie układamy w naczyniu. Ostatnią warstwą jest brokuł. Wcześniej trzeba go podzielić na drobne różyczki i podgotować (ale nie rozgotować!). Całość posypujemy startym, żółtym serem i polewamy śmietanką.
Wrzucamy do nagrzanego piekarnika (180st.) na ok 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz