Ciasto przygotowuje sie niezwykle szybko, 10 może 15 minut. Potem juz tylko czekać aż się schłodzi w lodówce.
Składniki:
- litr mleka
- szklanka cukru
- kostka margaryny
- szklanka kaszy manny błyskawicznej
- 2 łyżki kakao
- cukier waniliowy
- herbatniki (6 paczuszek)
- 1/2 kostki margaryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki kaka
- wiórki kokosowe
Zagotowujemy mleko z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym do rozpuszczenia się składników. Następnie powoli dosypujemy kaszę. Bardzo powoli! Ciągle mieszając żeby nie narobić grudek. Na sam koniec dodajemy kakao. Jeszcze ciepłą masę wylewamy na dno blachy wyłożonej herbatnikami. Następnie na wierzch ponownie układamy warstwę z herbatników. Równomiernie rozprowadzamy polewę z rozpuszczonej margaryny, cukru pudru i kakao. Posypujemy wiórkami i schładzamy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz