Składniki na ciasto (choć ja i tak robię wszystko na oko):
- 2 szklanki mleka
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki oleju
- sól i pieprz
- 0,8 kg łopatki lub karkówki
- 4 cebule
- ulubione przyprawy
- olej
- 2 łyżki majonezu
- 250 ml śmietany
- 2 lub 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy do lodówki.
Mięso dzielimy na dowolnej wielkości kawłeczki, przyprawiamy, skrapiamy olejem i odstawiamy do lodówki na jakieś 2 godziny.
Składniki na sos łączymy ze sobą (czosnek przeciskamy przez praskę) i również odstawiamy.
Cebulę kroimy w krążki, wrzucamy na rozgrzany olej, chwilę podsmażamy i dodajemy mięso.
Smażymy naleśniki.
Na połowę naleśnika kładziemy gotowe już mięso z cebulką, składamy w pół i polewamy sosem.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz