piątek, 14 czerwca 2013

JAJECZNICA z warzywami

Stawiam na zdrowie, szybkość i prostotę!
Tego typu danie widziałam kiedyś w jednym z programów telewizyjnych mających na celu pomóc zrzucić zbędne kilogramy i zacząć zdrowo się odżywiać.
Muszę przyznać, że jest pyszne i sycące!
Oczywiście można wszystko zrobić ze świeżuteńkich warzyw, tutaj kompozycja jest tak naprawdę dowolna.  Można dodać cebulkę, pomidory, paprykę, szczypior albo też kiełbasę. Na co tylko mamy ochotę. Ale jak wspomniałam stawiam też na szybkość i prostotę. Dlatego wykorzystałam warzywa mrożone. Kupuję gotową mieszankę warzyw na patelnię (bez ziemniaków). Polecam "Warzywa na patelnię po włosku" (z Biedronki).

Składniki:

  • Mrożonka warzyw na patelnię
  • Trochę masła
  • Jajka
  • sól i pieprz


Przygotowanie:

Na patelni rozpuszczam masło, dodaję warzywa i duszę pod przykryciem. Gdy będą już miękkie dodaję roztrzepane w miseczce jajka. Jak jajka się zetną doprawiam do smaku.





1 komentarz:

Durszlak.pl