Uwielbiałam smak łazanek mojej babci… I ten jej pyszny
domowy makaron… Ja poszłam po linii
prostej i kupiłam gotowy makaron, ale jak ktoś jest bardziej ambitny to makaron
może oczywiście zrobić sam.
Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej,
- 2 cebule,
- grzyby suszone,
- pieprz, sól
- makaron łazanki
Grzyby namoczyć na
wieczór a rano ugotować i pokroić (wywar
z grzybów dodać do gotowania kapusty).
Kapustę umyć, drobno posiekać, ugotować . Cebulę obrać,
drobno posiekać, podsmażyć na złoty kolor.
Kapustę wymieszać z cebulą i grzybami i doprawić solą i
pieprzem.
Dusić pod przykryciem
jakieś 30 minut.
Łazanki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z
gotową kapustą.
A na własny makaron potrzebne będą: szklanka mąki, 3 jaja i troszkę wody. Zagnieść z tego dość twarde ciasto, cienko
rozwałkować, pokroić w kwadraciki podsuszyć.
Bardzo lubię. Ale ostatnio na szkoleniu jadłam okropne i mam teraz mały uraz.Twoje wyglądają cudnie
OdpowiedzUsuń