Najfajniesze jest to, że nie są napompowane powietrzem. Już mała porcja zaspokaja moją potzrebę na lody a jestem strrrasznym łakomczuchem lodów. Dodam tylko, że jeśli ktoś chce, aby lody miały bardziej konsystencję sorbetu wystarczy wycisnąć sok z dwóch pomarańczy.
Składniki:
1,5 szklanki jogurtu naturalnego
¾ szklanki śmietanki 12%
150 g cukru w kostkach
2 pomarańcze
Przygotowanie:
Z jednej pomarańczy wycisnąć sok i nasączyć nim kostki cukru. Wlać jogurt i śmietankę. Dokładnie wymieszać, aż cukier się rozpuści i powstanie gładki krem.
Przelać masę do jakiegoś pojemniczka lub naczynia i włożyć do zamrażalnika.
Z drugiej pomarańczy wykroić cząstki (bez białej skórki) i udekorować nimi gotowe już lody podczas podania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz